Volledige behandeling

Alle honden die in de trimsalon komen voor een volledige trim behandeling, worden altijd;

  • Gewassen 
  • Droog geblazen of geföhnd 
  • Na geborsteld/gekamd 
  • Nageltjes geknipt
  • In het gewenste model geknipt/geschoren. 
  • Nagelopen op bijzonderheden

Was en blaas methode

Voor honden met (veel) onderwol is de was en blaas methode heel fijn. Denk bijvoorbeeld aan (lang) stokharige vachten, maar ook voor honden met een half langharige vacht, gebruiken we de was en blaas methode.

Het idee hier achter is dat er door de 3voudige wasbeurt (reinigend, verzorgend & conditioner) en het daarna droog blazen met de waterblazer, het meeste losse haar wat in de vacht zit wordt weg gemasseerd en geblazen. Tijdens het uitblazen van de vacht draagt de hond een zogenaamde hoodie. Deze neemt niet alleen vocht op, maar beschermd ook de gevoelige oren van de hond tegen het harde geluid. Deze methode is niet invasief en beschadigd dus vacht & de huid niet, wat bij (overmatig) borstelen en kammen vaak wel het geval is. 

Onderhoud

Met name voor honden met een langharige of krullende vacht (denk bijvoorbeeld aan de vele populaire poedel kruisingen) is het onderhoud van de vacht een belangrijk onderdeel van de verzorging. Het is dan fijn een zogenaamde ‘tussenbeurt’ in te plannen. Zeker wanneer je graag een lange vacht wilt, is het verstandig om regelmatig de trimsalon te bezoeken. Voor veel mensen voelt dat wat tegenstrijdig omdat een bezoek aan de trimsalon al snel wordt geassocieerd met het inkorten van de vacht, maar dat is natuurlijk niet het enige wat wij doen. Een goed onderhouden vacht kan prima lang blijven! 

De hond wordt bij een tussenbeurt helemaal gewassen, gedroogd en na geborsteld. Indien nodig knippen we de oogjes vrij en werken we de pootjes bij. 

Plukken

Honden met een plukvacht, plukken we met de hand wanneer de vacht volledig plukrijp is. Bij het plukken worden de dekharen plukje voor plukje verwijderd. Bij voorkeur werken we met een zogenaamde stripvacht waarbij er nog een laagje ‘harde vacht’ blijft staan, omdat dit minder belastend is voor de hond.

Wassen

Het is mogelijk om je hond alleen voor een wasbeurt in te plannen. De hond wordt dan alleen gewassen en gaat slechts handdoek droog weer mee naar huis.

Vlooien/teken

Wanneer jouw hond vlooien heeft is hij/zij helaas niet welkom in de salon. Het kan voorkomen dat de hond toch vlooien en/of teken blijkt te hebben tijdens het bezoek aan de trimsalon. Wanneer dit het geval is wordt er een tarief van €25,- gerekend voor het extra reinigen van de trimsalon.

Het kan nodig zijn om de hond in overleg met de dierenarts niet alleen voor vlooien/teken te behandelen, maar ook meteen te ontwormen, aangezien de vlo een tussengastheer is, neem hiervoor gerust contact op met je dierenarts.

Naast het behandelen van de hond is het belangrijk om ook de thuis omgeving van de hond te behandelen met een omgevingsspray.

Klitten

Het kan door omstandigheden voorkomen dat de hond klitten of zelfs vilt heeft.

Kleine klitten kunnen we vaak nog voorzichtig verwijderen, grotere klitten en viltplekken zullen we vrijwel altijd weg scheren, simpelweg omdat dat de enige humane oplossing is.

Omdat hier extra tijd in gaat zitten en materialen extra snel slijten bij een slecht onderhouden vacht zal er een extra tarief gerekend worden.